Jag älskar dig redan imorgon


För ett antal år sen var jag på bokmässan i Bologna. Där gick jag omkring och tittade på omslag och titlar. (Titlar är det allra svåraste.) Jag såg en ungdomsbok som hette typ “I will love you tomorrow”. Och så kom titeln till mig. Men det tog ett tag att fylla titeln med sidor.

Inte visste jag att boken skulle handla om Max, som blir storebror. Det är inte så himla kul faktiskt. Men en dag, när grinden står öppen, bestämmer han sig för att gå till Förut och lämna tillbaka Minus.

Den här boken hade varit mindre än Minus, mindre än ingenting utan Katarina Strömgårds illustrationer. Härregu’ vilket geni hon är!

 

Lilla Piratförlaget 2019

Omslag och illustration Katarina Strömgård

 

 Moni Nilsson skriver om en vardagsnära situation som är lätt att känna igen, men färden mellan Sen och Förut ger berättelsen ytterligare en dimension och skapar en syskonkärlek som är underbar att skåda i Katarina Strömgårds fräcka illustrationer som har röda konturer och genomgående mycket rött och rosa. Skrev Christina Wedenmark, BTJ