Äventyr i Paradiset – Spöknatt


Spöknatt

Slatten ska sova över hos Kakan för första gången. Det är lite läskigt. Vem ska stoppa om honom och pussa gonatt? Ännu läskigare är det att Kakans pappa inte ens är hemma. De ska vara ensamma. Som bara stora barn kan.

De tittar på film och allt är jättehärligt och inte ett dugg farligt. Men sen, när de har tittat på en väldigt barnförbjuden film på TV, kommer spökena, mördarna och vampyrerna. Det rasslar och prasslar och knirrar och knakar.

– Du, viskar Slatten, om det inte finns änglar, varför finns det spöken då? Det går inte att prata högt om man är mörkrädd.

– För att spökena har dödat dom, viskar Kakan.

Elin Lindell har som vanligt ritat roligt, läskigt och finurligt.

Lilla Piratförlaget 2013

En helt lemurisk bokfilm!

Nu har vi läst fantastiska Änglar, kakor och tappade tänder av Moni Nilsson flera gånger och varje gång skrattar vi alla tre så mycket att vi nästan kissar på oss. En vansinnigt charmig bok om två nya favoriter, Slatten och Kakan. Extra plus för de fina illustrationerna av Elin Lindell.

Här kommer en film där jag, Storebror och en stor del av husets mjukare invånare berättar om boken.

enligt O