Semlan och Gordon – Kärlek Kyssar och Rekord


Grönt omslag till HS

Det här är tredje boken om Semlan och Gordon. Hon är fortfarande “bara” en och sextiotvå och inte snyggast i klassen. Ändå finns det ingen annan i hela världen hon hellre skulle vilja vara.

Den här boken handlar om:

a) När Semlan och Gordon kom hem från sin hemliga resa till Göteborg och Semlans mamma kom på dem. (Inte så kul.)

b) Lino så klart. Men han är som en gäckande skugga (Vad är egentligen en gäckande skugga?)

c) Att kyssa någon man är kär i (Mums!)

d) Att bli TONåring

e) Sjukt bra födelsedagspresenter! (Och en väldigt oväntad)

f) När Semlans försvunna farfar plötsligt dök upp hemma hos pappan med de stora skorna (Ni kan inte ana!)

g) Att ingenting riktigt blir som man tänkt sig.

Inte i Semlans liv i alla fall!

Häromdagen fick jag ett mejl från en läsare som oroligt undrade om det här var den sista boken om Semlan och Gordon, eftersom den var så mycket tjockare än de andra. Svar nej! Semlan och Gordon lär dyka upp igen och igen och igen. Hoppas jag i alla fall. (Åtminstone jag vill veta mycket  mer om dem.)

Dessutom det är inte jag som bestämmer hur tjock en bok ska bli. Det är det faktiskt boken som gör.

Omslaget har som vanligt  Jojo Brännström gjort

Natur & Kultur, 2010

Jag har redan förklarat min kärlek till Moni Nilssons böcker om Semlan och Gordon, men jag kan bara inte låta bli att ösa stjärnregn över de här små pärlorna! Den tredje boken som heter Kärlek, kyssar och rekord kom nyligen ut och jag slukade den med hull och hår. Jag kan för mitt liv inte förstå hur hon lyckas få till den där charmiga, lättsamma men ändå meningsfulla tonen som går rakt in i hjärtat, men hon gör det – gång på gång!

Jennie/Södermörebibblo