Salmiak och Hedda


salmiakochhedda

Salmiak har lämnat Norrnäs och flyttat till Stockholm. I Stockholm finns vare sig farmor, Spocke eller Clint-Clint Henrik, och längtan hem är som ett svart hål, tycker Salmiak. Ända tills Hedda dyker upp. Hedda som är stor och stark och älskar Salmiak. Hedda som hör dåligt men ser desto mer. Och plötsligt känner Salmiak att det kanske kan finnas nån mening med Stockholm också.

Hemma i Norrnäs går Clint-Clint-Henrik och mår inte alls bra. Han blir retad i skolan, stammar värre än vanligt, och så har hans pappa börjat dricka sprit igen. Salmiak och Hedda förstår att de måste rädda honom, innan det är för sent. Som tur är dyker Spocke upp, och han vet att man aldrig får svika en kompis. Dessutom är han utrustad med en knapp med fem hål som visar sig komma väl till pass när Clint-Clint-Henrik ska räddas.

Salmiak och Hedda är den fristående fortsättningen på Salmiak och Spocke.

Omslag och illustrationer har Lisen Adbåge ritat

Natur & Kultur, 2006

Om du någon gång känner att du inte orkar läsa nån tjock och jobbig bok utan vill läsa en rolig lättläst men ändå bra bok så är Salmiak och Hedda perfekt. En väldigt rolig bok fylld med humor, pussar, skratt, bus och äventyr. Läs den, jag rekommenderar den verkligen
Trälprinsessa www.boksidan.net