Tsatsiki och Morsan


tsatsikiochmorsan

Tsatsiki och Morsan Tsatsiki har aldrig träffat sin pappa Bläckfiskaren som bor i Grekland. Men det gör inget, för han har ju Morsan. Hon är inte som vanliga mammor, hon lirar bas och sjunger i ett rockband.?När Tsatsiki börjar skolan träffar han Per Hammar, världens bästa kompis, och får en fröken som förmodligen kommer från en annan planet.??I klassen finns också Maria Grynwall. Varje gång hon tittar på Tsatsiki får han feber i magen.??Men vad ska han göra med Mårten Pissråtta som plågar de som är mindre och svagare? Morsan säger att man blir stark av kärlek. Alltså borde Tsatsiki vara hur stark som helst …

Illustrationer och omslag har?Pija Lindenbaum? ritat
Natur & Kultur 1995

Ny kvinnortyp gör entré i barnlitteraturen. Hon är helt utan skrupler, impulsiv, stark och känslosam. Man skulle kunna kalla henne en personlighet, men det är också helt okej att utnämna henne till en vardagens hjältinna. Boken är både spännande, kärleksfull och rolig och den backar inte för problemen i dagens skolvärld. Men bäst av allt är att myten om att föräldrar alltid ska hålla sig i bakgrunden och inte vara pinsamt engagerade i sina barn  krossas för tid och evighet. Barn och vuxna får det utrymme som de behöver och behandlas och betraktas lika. Detta är en mycket bra bok – läs den!”
Ann Engqvist, Arbetet