Smått och gott med Samuel Svensson


smattochgatt

Samuel Svensson är 10 år och har precis börjat fjärde klass. Äntligen får han ha köket för sig själv. Äntligen ska han få äta en hel sats sockerkakssmet till mellanmål. Det har han längtat efter så länge han kan minnas. ??I tolv fristående kapitel får man bland annat läsa om varför han går med i kören, fast han inte kan sjunga, om när han blir en tjuv, hur han får falukorven att blomma för lillasyster Svea och hur han med farmors kärleksrecept äntligen får pussa Lovisa.??Efter varje kapitel följer några lättlagade recept som anknyter till handlingen i kapitlet – allt från kakor, matsäcksmat och smörgåsar till enkla middagar och festmat.

När tidningen Buffé startade skrev jag en barnsida till varje nummer och Kiran illustrerade. De novellerna ligger som grund till den här boken.

Omslag och illustrationer har Kiran Maini Gerhardsson?ritat

Natur & Kultur, 2002