Kompisen längtar


kompisen2

Det här är andra boken om Kompisen och Olivia.

Den här gången åker Olivia bort ifrån Kompisen en hel dag och natt. Kompisen  kan inte leka, han kan inte inte skratta, han kan inte sova. Han kan bara längta. Och plötsligt, mitt i natten, blir sovrummet till ett hav utan land, med läskiga monster och stora skepp. Om ändå Olivia vore här …

Då hörs det plötsligt skutt på gatan, en sol går upp. Äntligen är Olivia hemma igen!

Och att längta kanske inte är så farligt ändå. För om man har någon att längta efter, är man ju inte ensam…

De alldeles fantastiska bilderna har Per Gustavsson ritat

Rabén&Sjögren, 2010

Läs ett smakprov

Jag gillar att den tar Kompisen på största allvar och inte skämtar bort hans längtan med en handviftning. Det kan göra ont att längta. Även om den man längtar efter bara är borta en dag, en timme eller två minuter.

Bokunge