Äventyr i Paradiset – Bästa vänner


bästa vänner

Ibland är det roligare än vanligt att skriva böcker. Särskilt roligt är det om man får jobba med en sån fantastisk, rolig och begåvad Elin Lindell. Så låt mig stolt få presentera första boken om Slatten och Kakan och alla de andra i Paradiset.

Slatten hatar sina fotbollskor ännu mer än att spela fotboll. Egentligen tycker han inte om att göra något som de andra barnen på gården gillar. Därför räknas han inte och aldrig får han gå hem till en kompis till exempel.

Kakan är nyinflyttad i Paradiset. Hon bor högst upp i ett hus. Det är så högt att man kan känna på himlen. Kakan är inte rädd för något.

Plötsligt har Slatten en bästa vän. En bästa vän som gillar att äventyra mer än att spela fotboll. Om man har en bästa vän, gör det inte ont någonstans. Inte ens att gå barfota i vasst grus.

Elin Lindell har ritat och ritat och ritat

Lilla Piratförlaget 2012